Camera de Comerț școlește managerii din turism

744
În această lună, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, prin centrul său de formare a resurselor umane (CFRUT), organizează o nouă grupă pentru cursul de perfecționare "Manager în activitatea de turism".
Cursul se întinde pe durata a șase luni și cumulează 740 ore de pregătire, din care 125 ore de pregătire teoretică.
Cursul costă 1.390 lei și poate fi achitat în trei rate. Prima rată este de 400 lei, restul sumei putând fi plătit de-a lungul perioadei de curs. Firmele membre ale CCINA beneficiază de reduceri. În plus, cursul este scutit de plata TVA.
Interesant este că standardul de manager în turism a fost creat chiar de Camera de Comerț din Constanța și este integrat acum în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR 2008).
Gabriela Plopeanu, coordonatorul CFRUT, spune că s-a lucrat aproape 12 luni pentru conceperea standardului, care este recunoscut acum de Ministerului Turismului și de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților (CNSPA), din cadrul Ministerului Muncii.
"Am ajuns acum la a patra promoție. Obiectivul pe termen lung al cursului este creșterea calității serviciilor din turism, prin îmbunătățirea capacităților mana-geriale necesare conducerii unităților din acest segment", spune coordonatorul centrului.
Cursul este necesar și pentru obținerea brevetului de turism.
În total, CFRUT organizează patru cursuri pentru persoanele care vor să lucreze în turism, pe posturi de manager, ospătar, bucătar sau cameristă.
###
În perioada 22 - 24 octombrie, TUV Nord România, în colaborare cu CCINA Constanța, organizează și cursul cu tema "Construirea, implementarea și certificarea unui sis-tem de management al siguranței alimentare conform cerințelor standardului ISO 22000:2005 - HACCP".
Cursul se adresează tuturor firmelor din industria alimentară, producători și comercianți, inclusiv celor din domeniul alimentației publice și turismului (restaurante, catering).
Tarfiul de participare este de 285 euro/participant, plus TVA, preț care include suportul de curs, accesul la standardul ISO 22000 și certificatul de absolvire, emis de TUV Nord România.
"Standardul unește întregul sistem alimentar, incluzând și producătorii de pesticide și fertilizatori, de instalații și echipamente pentru industria alimentară și de ambalaje", spun membrii CCINA Constanța.
Înscrierile se pot face până pe 9 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9256 secunde